svtblogg.se

HÄR SKAPAS KUNSKAP OM KORRUPT MEDIA, FAKE NEWS & SVERIGES PUBLIC SERVICE INC.

1 april, 2023, Thomas Ek - Behovet av säkerhetFör dig som fortfarande vågar tro på något

USA:s, Europas och Sveriges nedgång är uppenbar. Och det går fort nu. Ett bra land är endast så stark som de människor som bor i det. Långt ifrån alla ser det här sakförhållandet. Ännu färre är de som förstår vad det det här i praktiken kommer att resultera i, för oss svenskar. 


Patriotism och vår religion, kristendomen, de har under flera år krympt. Så även i USA och i det övriga västerlandet. Det här speglar vad som hände i Europa i slutet av 1900-talet. Två skäl: för det första kan många präster inte ansluta sin teologi till den moderna världen. De är i huvudsak tråkiga och ointresserade av de faktiska livet.

För det andra tror många inte på rätt och fel längre. De vill göra vad som helst. De avvisar varje bedömning av beteende, vilket är vad religion gör, med några få undantag.

Yngre människor tenderar att identifiera sig med social kultur, inte ett land eller nation. I Sverige älskar invandrare ofta Sverige mer än de som är födda i Sverige eftersom de vet vad Sverige tillhandahåller; de kan jämföra, nu med då.

Yngre svenskar har i allmänhet liten referensram. De lever isolerade liv i cyberrymden. Några av dem är till och med förolämpade för att de måste tjäna sitt liv. Deras kollektiva motto: "var är mitt."

Sverige är inte en säker plats idag. Säkerheten minskar för varje dag som går. Kriminaliteten och våldet ökar, lavinartat.. Behovet av säkerhet är tydligt, i Sverige.


De flesta känner sig lyckligast när de känner sig säkra. Det är mänsklig natur. Du kan vara väldigt glad, jag hoppas att du är det. Du kanske sprider den lyckan. Hoppas att du gör det. Men kollektivt så är vi i Sverige på kanten, kanten till rädsla. Det sätter focus på behovet av säkerhet. Att en politisk trygg, omdömesgill och stark man med traditionella värderingar ska kliva fram. Okej, men varför blir det så här? Beror alltsammans enbart på den alldeles för stora invandringen? Nej, riktigt så enkelt är det inte.

Människor blir ateister. Eller agnostiker. För att de inte vill dömas. Så tänk på det. Om du inte tror på Gud, eller över huvud taget vågar tro, hur förklarar du jättedinosaurierna som vandrat runt på jorden? Kom de ut ur celler från havet? Jag menar, det är en ganska stor.. - och hur kom havet dit till att börja med? Tja, kom det bara upp? Hur flyter havet. Logik dikterar att det finns en högsta varelse. Det finns en arkitekt i världen. Logik dikterar det. Men om du inte vill att någon ska berätta vad som är bra och vad som är ont, då kommer du inte att tro på det. Så är det. - Jag vill inte att någon säger att jag syndar. Jag vill göra vad jag vill. Himmel och helvete. Det är vad det är. Folk tror på vad de vill tro, och de tror inte. Vad de inte vill tro. Så, vad ska man göra? Vad har jag att välja på?

Har du ”guts” nog att leva ett framgångsrikt och bra liv?
Om ditt liv leds av en kristlig tro eller, en kristlig filosofisk tradition, då kommer du göra mer nytta än skada på den här planeten. Du kommer då att älska din granne och du kommer att hjälpa andra människor. Du kommer inte göra saker som skadar andra människor eller dig själv. Det här är en kod som leder dig till framgång. Om det i framtiden skulle visa sig att det inte finns någon Gud, ja då spelar det ju ingen roll för dig. Du är ju borta. Men medan du fortfarande lever här och nu är det verkliga knepet att leva ett framgångsrikt och positivt liv. Gratis och helt skattefritt är det ju också, än så länge.

Skälet till att många av oss svenskar inte begriper det här längre och mycket annat som är väsentligt, det är för att påverkningen från vår public serviceverksamhet är så fruktansvärt effektiv. Den formar oss. Verksamheten gör oss helt klart dummare än vi i själva verket är.

De som arbetar på vårt public service saknar som regel förmågan att se det här faktiska sakförhållandet. Än mindre förvalta insikten vilket hos vårt public service inte sällan skapar irritation, frustration och agg. Detta är också förklaringen till varför vårt public service som ständigt hackar på kristna och så fort tillfälle ges leverera bilden av att vara kristen eller leva som kristen mer eller mindre är korkat. I Sverige är 85% av medborgarna icke troende vilket är den högsta siffran i hela världen.

Vad Sverige nu behöver det är en förebild. En mall. Som klart och tydligt lagt upp ramen för det nya svenska samhälle som vi från grunden snart, kommer att tvingas bygga upp. Som stakat ut en trygg, säker, stabil vision. Som passar alla människor. En modell som är väl beprövad och som bevisligen är vida "överlägsen alla andra samhällssystem som någonsin funnits på denna planet." Vet du vilket land jag pratar om här? Ja, jag tror att du vet det, men poängen här kära läsare, det är - om du inte redan har snappat upp den; att tro, det är vad det handlar om, tror jag.
Is it not all about faith?

Intresserad? - Varsågod. Här har du mallen.

Thomas Ek

Thomas Ek

Thomas inlägg på Det Goda Samhallet.se
2022-09-29  Behovet av ledarskap

2022-05-23  Varför är USA störst bäst & vackrast
2017-12-14  Platt skatt
2016-11-27  Lägg ner och ersätt Public Service
2015-12-17  IS är Obamas fel


Thomas Ek är medlem i www.medborgarperspektiv.se  

Ny krönika beräknas komma 1-2 ggr per månad. Ange din e-post adress för att meddelas.